Aktuella aktiviteter

Lansering av ny bok om Österbybruks historia

Lördagen den 18 juni lanserade vi vår nya bok, ”Ett levande vallonbruk – Österby bruk förr och nu”. Lanseringen sker i Österbybruks herrgård i samband med Nyckelharpstämman. Se gilleochnyckelharpstamman.se . Boken säljs efter lanseringen både lokalt i Österbybruk, i Rötters nätbokhandel och i vår egen webbutik.

Ytterligare aktiviteter under 2022 och början av 2023

Vi medverkade som utställare på Släktforskardagarna i Skövde 20 – 21 augusti. Se närmare information på deras hemsida Släktforskardagarna 2022 (sfd2022.se)

Vi arrangerade en medlemsutflykt lördag 17 september till Hargs bruk och Forsmarks bruk.

Under tisdagen den 25 oktober planerar vi att ordna en lokal träff i form av s.k. After Work på en belgisk restaurang i Stockholm. Inbjudan och information kommer med nr 4 av medlemstidningen, men även per e-post i början av oktober.

Vi har beslutat ersätta planerad medlemsträff i november med ”AW” i oktober (se ovan) och den digitala släktforskardagen i februari (se nedan).

En digital släktforskardag planeras lördag den 11 februari 2023 tillsammans med fem ytterligare rikstäckande föreningar. Inbjudan och program kommer här på hemsidan senare.